WELCOME ENGLISH ITALIANO ROMĀN BULGARSKI
WELCOME
ENGLISH
ITALIANO
ROMĀN
BULGARSKI
GALLERY
   
Proiectul “IRIS –Integrarea romilor la nivel international prin sport” are scopul de a combate prejudecatile anti-rome si raspandirea lor;  persistenta si raspandirea acestora stau la baza atitudinilor rasiste, actiunilor discriminatorii si incidentelor violente impotriva populatiei rome. Sportul este un instrument de integrare puternic si va fi folosit in scoli si cluburi sportive pentru a aduce impreuna copii romi si non romi, indiferent de originea lor, situatia familiala si aptitudinile sportive.
Grupurile tinta ale proiectului sunt: copii romi si non romi cu varste cuprinse intre 10 si 18 ani din arealele cu o mare concentrare a populatiei rome; ONG-uri reprezentative incluzand asociatii sportive si non sportive care lucreaza cu copii, asociatii pentru romi, asociatii de parinti; reprezentanti ai administratiei locale, institutii de invatamant, ministere, agentii de stat pentru protectia drepturilor copiilor, reprezentanti mass media.
Grupurile tinta indirecte sunt cetatenii de rand care, in urma informatiilor despre proiect primite prin intermediul mass media si a materialelor promotionale, vor deveni mai sensibili la problemele privind integrarea romilor, intelegand ca romii trebuie tratati la fel ca ceilalti cetateni. Una dintre principalele probleme ale integrarii romilor o reprezinta abandonul scolar in randul copiilor romi. Se inregistreaza un procent ridicat al ratei de abandon scolar in randul copiilor romi cu varste cuprinse intre 10 si 12 ani. O cauza ar fi motivatia scazuta a parintilor de a avea copii educati, iar o alta ar fi discriminarea copiilor romi fata de colegii lor de clasa non romi. Proiectul “I.R.I.S.” va oferi copiilor participanti oportunitatea de a se cunoaste mai bine si a depasi in felul acesta prejudecatile.


IRIS 2011 All rights reserved              IRIS has received financing from the EU Fundamental Rights and Citizens Program                                                                                           

Site Map