WELCOME ENGLISH ITALIANO ROMÂN BULGARSKI
WELCOME
ENGLISH
ITALIANO
ROMÂN
BULGARSKI
GALLERY
   
IRIS-1Proiectul “I.R.I.S. –Integrarea romilor la nivel international prin sport” are scopul de a combate prejudecatile anti-rome si raspandirea lor; persistenta si raspandirea acestora stau la baza atitudinilor rasiste, actiunilor discriminatorii si incidentelor violente impotriva populatiei rome. Sportul este un instrument de integrare puternic si va fi folosit in scoli si cluburi sportive pentru a aduce impreuna copii romi si non romi, indiferent de originea lor, situatia familiala si aptitudinile sportive.

quattro-quartiCopii de varste diferite s-au intalnit pentru a discuta despre depasirea prejudecatilor rasiste traditionale, in prezenta profesorilor, expertilor, ONG-urilor, institutilor publice. In cadrul proiectului “I.R.I.S.”au fost organizate mai multe seminarii privind integrarea socială a romilor prin sport. Prin aceste experiente ei invata sa colaboreze indiferent de etnie, varsta si culturi. 

tiro-con-arco


In timpul seminariilor programate, proiectul “I.R.I.S.” a oferit posibilitatea tinerilor de a practica diferite sporturi: fotbal, rugby-tag, tir cu arcul, kin-ball, natatie, volei si jocuri interactive.

Prin aceste experiente ei invata sa colaboreze indiferent de etnie, varsta si culturi. Participantii s-au intalnit in tarile asociatiilor partenere: Italia, Bulgaria, Romania.


IRIS 2011 All rights reserved              IRIS has received financing from the EU Fundamental Rights and Citizens Program                                                                                           

Site Map