WELCOME ENGLISH ITALIANO ROMĀN BULGARSKI
WELCOME
ENGLISH
ITALIANO
ROMĀN
BULGARSKI
GALLERY
   

ASOCIATIA INTERNATIONALA PENTRU SPORT SI CULTURA (ISCA) cu sediul in Copenhaga (Danemarca) a fost infiintata in anul 1995. ISCA este o organizatie care pune laolalta sportul, cultura si organizatiile de tineret de pe intreg mapamondul.
Aceasta considera ca activitatile internationale de genul festivalurilor, schimburilor si turneelor sportive constituie principalul mijloc de a stabili colaborarea la nivel international si de a oferi sansa fiecaruia de a participa. Dupa cum se mentioneaza in statutul sau, ISCA isi propune: promovarea intelegerii intre oameni, fara a tine cont de frontiere, prin activitati sportive si cultural; promovarea sportului ca un purtător al identității culturale locale, regionale sau naționale, plasându-l astfel în centrul schimburilor internaționale de idei, vederilor si expresiilor culturale; incurajarea participarii cat mai larg posibile in activitati sportive si culturale a tuturor membrilor afiliati.

In vederea realizarii acestui lucru, ISCA intreprinde urmatoarele activitati: organizarea unor schimburi, festivaluri, seminarii, cursuri, conferinte; crearea sau stimularea unor evenimente si experiente pentru membrii obisnuiti ai organizatiei; dezvoltarea si stabilirea unor programe de educatie non-formala in domeniul leadership-ului; folosirea activitatilor sportive si cultural ca instrument pentru integrarea sociala a tinerilor. ISCA este deschisa asociatiilor de tineret, sportive si cultural din intreaga lume. In prezent, aceasta are peste 130 de organizatii membre afiliate (in primul rand ONG-uri), din 4 continente si peste 22 milioane de membri individuali. Asociatia este condusa de un comitet executiv alcatuit din 7 membri alesi, cu sprijinul unor comisii tehnice si continentale. Dintre partenerii ISCA trebuie mentionati urmatorii: UNESCO, Programul ONU pentru mediu (UNEP), SANCO, Fundatia Europeana pentru Tineret, Confederatia Europeana pentru Sport si Sanatate.IRIS 2011 All rights reserved              IRIS has received financing from the EU Fundamental Rights and Citizens Program                                                                                           

Site Map