WELCOME ENGLISH ITALIANO ROMÂN BULGARSKI
WELCOME
ENGLISH
ITALIANO
ROMÂN
BULGARSKI
GALLERY
   
IRIS-1Проектът Ирис – “Интеграция на роми чрез спорт” има за цел да противодейства на традиционни и нови стереотипи, чиято устойчивост и разпространение са в основата на расистко отношение, дискриминационни действия и насилие срещу ромите. Спортът е мощно средство за интеграция и ще бъде използван в училищата и спортните клубове за да събера ромски и не ромски деца и чрез играта те да се опознаят, независимо техния етнически произход, социален статус и спортни умения.

quattro-quartiДеца от различни възрасти се срещнаха и обсъдиха стериотипи на расизъм, които трябва да бъдат преодолени. Присъстваха учители, експерти, представители на НПО и местни администрации. По време на изпълнението на проект ИРИС бяха организирани няколко семинара за социална интеграция на младежи от ромски произход чрез спорт. 

tiro-con-arcoПо време на срещите беше дадена възможност на младите хора да практикуват различни спортове: футбол, ръгби, стрелба, кинбол, плуване, волейбол и динамични щафетни игри. Участието в игрите и дискусиите стимулира младежите да се учат един от друг и да бъдат заедно, роми и не роми, младежи и деца от различни възрасти, различни култури. Участниците се срещнаха в страните на партньорските организации: Италия, България, Румъния.


IRIS 2011 All rights reserved              IRIS has received financing from the EU Fundamental Rights and Citizens Program                                                                                           

Site Map